Георги Димитров директор "Консултантски услуги и капиталови пазари", MBL

Георги Димитров

Георги Димитров участва в създаването на MBL и заема ключова роля за компанията от самото начало на нейната дейност. Той е член на RICS (Royal Institution of Chartered Surveyors) и член на Камарата на независимите оценители в България (КНОБ). Георги има магистърска степен по Real Estate от University of Reading и бакалавърска степен по Бизнес Администрация от Софийски Университет Св. Климент Охридски.

Неговият професионален опит включва консултиране на голям брой клиенти, част от които са GE Real Estate, Quinlan Private/ Avestus Capital Partners, TPG Capital, Heitman, Europa Capital, Immofinanz, CA Immo, Raiffeisen Evolution, Unicredit, Raiffeisen Bank, Immorent, European Commission, Cinema City International, Praktiker, Metro, MTel, etc.

Георги е участвал и в инвестиционната продажба на Мол Варна, транзакция за €120 млн и в дю дилиджънс по придобиването на Сити Център София, транзакция за €100 млн., и последващо управление на имота. Някои от последните сделки по които Георги е работил, е продажбата на Мол ъф София от Europa Capital за около €90 млн и сделка с голям парцел на отлична локация в София.